2x22


   EPIZODE NOW
 FINAL!!!

Season 3 START in September

Ian Somerhalder - Info

2. listopadu 2010 v 22:02 | Leni
Celé meno: Ian Joseph Somerhalder 

Dátum narodenia:
8.12.1978

Miesto narodenia: Covington (Louisiana, USA)

Výška: 177 cm

Záujmy:
jazda na koni, lyžovanie, písanie, yoga a všetky športy súvisiace s vodou. 
V detstve trénoval koňov, lovil ryby, mal rád plavenie sa na lodi a plávanie. V škole sa prihlásil do dramatického krúžku, kde vynikal. 

Mini životopis:

V desiatich rokoch začal s modelingom. Kvôli modelingu veľa cestoval. Už v desiatich rokoch bol na letnej stáži v New Yorku. Neskôr navštívil Paríž, Miláno, Londýn, LA, či iné veľkomestá. Pracoval pre rôznych svetovo známych návrhárov. Calvin Klein, Dolce & Gabanna, Gucci, Versace a Guess. Nerád hovorí o svojej kariére modela, pretože ľudia si ho môžu vážiť iba pre pekný vzhľad. Myslí si, že tým by na nich urobil dojem a už by nechceli počuť o ničom inom. Na univerzite hral futbal a baseball. Má brata menom Robert a sestru. Ich rodičia sa rozviedli, keď mal Ian trinásť rokov. Jeho otec Robert Somerhalder bol stavbár a jeho mama Edna, ktorá je Írka, vyrstala na prasacej farme v Mississippi. Vyrastal so svojou mamou. V sedemnástich rokoch začal študovať herectvo v meste New York. V devätnástich ho Wiliam Esper odhalil pre režisérov a tak sa začala jeho herecká kariéra. Jeho herecká kariéra začala v roku 1999, keď sa objavil vo filme Black & White. Mohli sme ho vidieť aj v rôznych seriáloch, napríklad Lost, Smallville, či v rôznych častiach CSI. Od septembra 2009 účinkuje v seriály Upírske Denníky ako Damon Salvatore, upír a brat Stefana. V tomto roku ho budeme môcť vidieť ako Daniela v snímku How to Make Love to a Woman. A v roku 2011 sa môžeme tešiť na film Cradlewood , kde si zahrá hlavnú postavu menom  Josh.

Filmografia:

RokFilmRolaNotes
1998CelebrityUnknownuncredited
2001Life as a HouseJosh
2002Changing HeartsJason Kelly
The Rules of Attraction Paul Denton
2004In Enemy HandsU.S.S. Swordfish: Danny Miller
The Old Man and the StudioMatt
RecessCooley
2006National Lampoon´s Tv: The MovieUnknown role
PulseDexter
The Sensation of Sight Drifter
2008The Lost SamaritanWilliam Archer
2008 Lost City RaindersJack Kubiak
2009WakeTyler
The TournamentMiles Slade
2010How to Make Love to a Woman Daniel
2011CradlewoodJoshpre-production
Television
YearTitleRoleNotes
1997The Big EasyI.Q.Episode: "The Black Bag"
1999Now and AgainBrianEpisode: "A Girl's Life"
2000Young Americans Hamilton Fleming8 episodes
2001Anatomy of a Hate CrimeRussell HendersonTV movie
2002CSI: Las VegasTony Del NagroEpisode: "Revenge Is Best Served Cold"
2003Law and Order: Special Victims UnitCharlie BakerEpisode: "Dominance"
CSI: MiamiRicky MurdochEpisode: "The Best Defense"
2004FearlessJordan GracieTV pilot
SmallvilleAdam Knight7 episodes
2007Marco PoloMarco PoloTV movie
Tell Me You Love Me Nick6 episodes
2008Lost City RaidersJack KubiakTV movie
2009FireballLee CooperTV movie
2004-2010LostBoone Carlyle26 episodes
2009-presentThe Vampire DiariesHOT Damon SalvatoreLead Role
 

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama
2x14 Crying wolf